Kattenbosserheide

 

 

Start
Omhoog
 

 

 

 

Wanneer de heide zich hult in haar prachtige paarse bloemenpracht, dan is de zomer al stokoud. De nachten zijn kort en vochtig, de dauw omklemt natte beemden, maar het tijdstip om erop uit te trekken is zo heerlijk en mooi. Het toont ons de afwisseling tussen herfst, zomer, winter en lente.
Als een milde zon haar mantel over de Kattenbosserheide uitspreidt, zal niemand ons tegenspreken dat een wandeling in deze prachtige natuur een streling voor het oog is en een mens opnieuw tot rust brengt. Men kan er eindeloos laveren en het mooiste uit het Kattenbos ontdekken. Het Kattenbos blijft een dankbare uitdaging voor menig wandelaar.
De diepgroene naaldbossen, de knoestige en vergroeide dennen, de zandduinen, de ondiepe bosvijvers en vooral de Kattenbosserheide vormen de rode draad bij een wandeltocht op Kattenbos.
In de onmiddellijke omgeving ligt in de puperen hei het goed onderhouden Duits militair kerkhof (40.000 gesneuvelden) en draaien de wieken van de Leyssensmolen. Zeker een bezoek waard!

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan medard.verstraeten@telenet.be.
Copyright © 2005 Lommel Kattenbos Medard Verstraeten
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2009